In tijden van verandering! Een les voor eeuwig!!!!In tijden van verandering! Een les voor eeuwig!!!! 
De keuze die mijn leven veranderde … tot aan de dag van vandaag.

Veel vragen kreeg ik tijdens en na het webinar “Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?” i.s.m. JobOn over de volgende levenservaring.

In tijden van verandering hebben we onze dagen dat we ons goed voelen en dagen dat we ons minder voelen: onzeker, onrust, soms angstig. Veelal lijkt dit onverklaarbaar maar toch ………..

Toen ik 20 jaar geleden, voor dat ik 4Human startte, niet goed wist wat ik wilde had ik mijn slechte en goede momenten. Mijn mindere momenten duurden soms uren, soms een dag en soms dagen. Ik voelde me minder goed: onzekerheid, onrust, angst legden beslag op me. Ook had ik mijn krachtige dagen en dat ik droomde. Die dagen dat ik dacht in kansen mogelijkheden.

Ik deed onderzoek. De reden dat we ons minder voelen, onzeker zijn komt dat we als mens soms de diepe behoefte hebben aan zekerheid! De zekerheid om te weten waar je aan toe bent. Hoe loopt het af? Tot wat gaat de verandering leiden.

Het inzicht: In tijden van verandering krijg je deze dagen er gratis bij. Ga dan ook niet vechten dat jij je mindere dagen hebt maar accepteer deze!

Een tweede inzicht kreeg ik door zelfonderzoek. Het viel me op dat ik op de dagen dat ik me minder voelde ander gedrag toonde en andere keuzes maakte dan op de dagen dat ik me krachtig voelde. Op de dagen dat ik me niet goed voelde ging ik solliciteren. Ik werd nog uitgenodigd ook. Ik reed dan naar en een gesprek waarvan ik iedereen voor de gek hield. De ander en mijzelf. Hoe gek kun je zijn? Ik liet me leiden door zekerheid.
Op de dagen dat ik droomde, in mijn goede energie zat, me krachtig voelde maakte ik keuzes in die richting. Keuzes en gedrag dat hoort bij de richting die ik op wilde.

Toen ik dat wist had ik de keuze van mijn leven!!!!

                                                                                      “Maak keuzes en zet je in op die dagen dat jij je krachtig voelt en droomt.

                                                                 Op dagen dat jij je niet goed voelt: sta stil en maak geen keuzes, ze sturen je dan de verkeerde kant op”.

Nu je dit weet kun jij je toekomst meer bepalen en invullen. In mijn trajecten met leidinggevenden, ondernemers en met teams besteed ik hier altijd aandacht. Het is een inzicht dat velen vaak verder helpt.

Met ondernemende en positieve groet,

Frank Rekers

#leiderschap #ondernemerschap #keuzes