Hittestress en gastvrijheid  

Hittestress kan leiden tot gedragsverandering (grotere agressie) en verminderde arbeidsproductiviteit. Gezonde jonge mensen kunnen zich goed aanpassen aan hitte. Er zijn onderzoeken geweest waarin de zweetproductie zich in zeven dagen verdubbelde, waardoor het koelvermogen van deze personen toenam.

Speciale aandacht wil ik geven aan de doelgroep oudere mensen. Ouderen vertonen vaak een suboptimaal gedrag tijdens langdurige hitte door een verminderde waarneming van temperatuur en dorst. Het is dan ook belangrijk om ouderen extra aandacht te geven omdat zij gewoonweg niet in staat zijn om hierop te anticiperen.

 

Neem in acht dat ouderen:
voldoende drinken
luchtige kleding dragen
rustig aandoen (niet teveel bewegen)
koele plekken opzoeken

Veel bejaarden zijn gewoonweg niet in staat niet in staat om deze acties zelfstandig uit te voeren en hebben hier hulp bij nodig. Deze inzichten zijn ook ingebracht in het nationale hitteplan, dat ouderen, familie van ouderen, verzorgenden en zorginstellingen richtlijnen biedt voor hittegolven.

Dit extra stapje lijkt me wel zo gastvrij!

 


 

4Human Training, Coaching & Advies verzorgd gastvrijheidstrajecten en -trainingen, zowel maatwerk als open inschrijvingen. Op 19 september is er weer de 1-daagse open training “De essentie van Gastvrijheid”.
Interesse en inschrijven? De Essentie van Gastvrijheid.

Wil je een vrijblijvende kennismaking, mail naar info@4human.nl of bel direct met 085 – 8768832

Met gastvrije groeten,

Frank Rekers