Over gedragsveranderingen

97% van de mensen die een hartaanval krijgen passen direct hun levenspatroon aan. Na 1 jaar heeft nog maar 22% dit patroon vastgehouden. Gedragsveranderingen gaan moeilijk en de redenen hiervoor zijn o.a.
• het ontbreken van urgentiebesef
• onvoldoende discipline
• de bereidheid iets om iets op te geven
• onvoldoende vertrouwen in een goed resultaat
• en het ontbreken van een levensdoel of persoonlijk mission statement

Met een bedrijf hebben we vaak een mission statement. Op persoonlijk niveau hebben we die veelal niet. Daar ging het vandaag over tijdens de nakomdag Leiderschapstraining Waarde(n)vol Leiderschap. Ik vind het heerlijk om te ervaren dat elke deelnemer met behulp van zijn mission statement doelen heeft gesteld en ook heeft gerealiseerd. Stuk voor stuk zijn de deelnemers in hun kracht komen te staan. De een kreeg van zijn collega’s te horen dat hij relaxter was en meer under control en beter in zijn aansturing, de ander voelde zich gewoon beter en bepaalde de richting in zijn leven i.p.v. geleefd te worden, weer een ander vocht al jaren voor een andere baan en heeft die ineens in de schoen geworpen gekregen en weer iemand anders is zich bewust van zijn groei en symboliseerde dat met de aanschaf van stoere Defender.

Het geeft me zoveel voldoening dat levens een andere dimensie krijgen en doelen worden gerealiseerd. Dat daadwerkelijk gedragsveranderingen zichtbaar zijn geworden. Ik ben er nu eenmaal voor om mensen te laten groeien waardoor levens zinvoller worden, teams beter samenwerken en organisaties beter functioneren. En dat alleen maar door leidinggevenden in hun kracht te zetten en te leren omgaan met de veranderingen.

Stephen Covey zei het al: ”Creating and integrating an empowering personal mission statement is one of the most important investments we can make.”

Met diverse trainingen en ben ik deze maand weer goed bezig om mijn mission statement vorm te geven. En mijn mission statement is: “Ik heb deel en creëer harmonie! Geef op een bevlogen manier leiding aan mijzelf en verrijk me daarin. Dit deel ik op een inspirerende en vernieuwende manier waardoor anderen het beste uit zichzelf weten te halen”.

Mijn mission statement helpt me in wie ik ben, in wie ik wil zijn, in de keuzes die ik maak en dat ik niet het gevoel heb dat ik hoef te werken. Wil jij je hierin ook ontwikkelen? Al 8 jaren verzorgen ik de leiderschapstraining Waarde(n)vol Leiderschap met veel succes. Binnenkort verzorg ik weer een training die bestaat uit 4 dagen verspreid over enkele maanden.

Meer weten zie ook Waarden(n)vol Leiderschap

Met waarde(n)lijke groet,
Frank Rekers