Chloé van Driel: happy in organising

In deze serie komt telkens een ondernemer aan het woord, die begeleiding krijgt van ondernemerscoach Frank Rekers, over zijn/haar ontwikkeling. Deze keer ondernemer Chloé van Driel (47) uit Hengelo

Opruimcoach Chloé: opruimen zit vooral in het hoofd
De groep mensen die hulp nodig heeft bij orde en structuur op het werk of thuis groeit. Chloé van Driel helpt hen daarbij. Ze geeft advies of steekt zelf samen met haar klanten de handen uit de mouwen. Steeds met direct zichtbaar resultaat. De aandacht die ze aan haar klanten besteedt, is haar kracht. Ze luistert met aandacht naar de verhalen en de achtergrond ervan: “Opruimen zit niet alleen in de spullen maar vooral in het hoofd”. Chloé is niet altijd zelfstandig ondernemer geweest: “Rond m’n 40ste kwam dat kantelpunt. Ik stond op de splitsing of ik door wilde gaan in mijn functie bij een woningcoöperatie of iets gaan doen waar ik echt blij van word. Opruimen is mijn passie en hoe mooi zou het zijn om anderen daarbij te helpen.” De stap naar het zelfstandig ondernemerschap werd daarmee gezet.

Van die bank af !
Na een jaar freewheelen liep het bedrijf niet zoals Chloé het voor ogen had. “Ik zat vooral mezelf in de weg. Ik stond bijna op het punt om weer een baan in dienstbetrekking te zoeken, maar bij het lezen van vacatures werd ik daar al bijna misselijk van. Ik heb de neiging om af te haken als iets niet lekker loopt, maar vanuit een soort oergevoel wilde ik die zelfstandig ondernemer blijven. Het lukte me alleen zelf niet om mezelf op de rails te krijgen. Via een bevriende collega-onderneemster hoorde ik over Frank en het traject Volle Kracht Vooruit. Het feit dat hij vanuit de filosofie van Nelson Mandela zaken benadert gecombineerd met zijn achtergrond als marinier die het woord opgeven niet kent, sprak mij enorm aan. Ik belde hem en riep: “Frank, ik moet van die bank af!”

Doordat ik kies, word ik gekozen
De Hengelose opruimcoach stapte van die bank en startte met het traject mèt resultaat. “Ik durf groot te dromen. Ik kies en laat los. Ik neem mezelf serieus en heb ontdekt dat ik er mag zijn en er toe doe. Niet alleen bedrijfsmatig. Het is vooral een heel persoonlijk traject op alle vlakken. Ik ontdek wat ik werkelijk kan en dat is best heel veel. Ook heb ik geleerd hulp te vragen en los te laten wat de groei van mij en dus mijn bedrijf belemmert.  Doordat ik kies, word ik gekozen. En dat blijkt uit de superleuke opdrachten die binnenkomen. Ik heb nog veel uit te werken maar mijn doel voor 2021 is: Groei door onder andere online cursussen. Ik ben onderweg en die weg heeft aardig wat hobbels. Ik kom mezelf nog steeds weer tegen. Maar kom maar op! Ik loop niet meer weg. Nu ben ik me er sneller van bewust en kan ik er naar handelen. Gewoon doen, je kunt altijd bijschaven en verbeteren. Frank hield me een spiegel voor, zonder te oordelen.”

Gouden toekomst
Het programma Volle Kracht Vooruit is inmiddels met succes afgerond. Frank Rekers over Chloé: “Chloé’s uitdaging was dat ze in 13 sloten tegelijk sprong. Dat komt ook daar haar enthousiasme en bruisende ideeën die ze aan de lopende band produceert.  Ze is een schoolvoorbeeld van een onderneemster die vanuit haar hart en overgave haar werk doet. Chloé brengt altijd een aanstekelijk enthousiasme met zich mee. Ze helpt particulieren en bedrijven als professional organiser graag voort bij het opruimen en het op orde te brengen in de chaos thuis of op het werk. Daar ligt een leuke parallel met haar persoonlijkheid. In de bovenkamer van Chloé,  heb ik ervaren, bruist het altijd en doorlopend ook van veel ideeën en kansen die ze ziet.  In combinatie met haar overenthousiasme heb ik haar – als ondernemerscoach – geholpen daar orde en structuur daarin aan te brengen. Het is heerlijk om te ervaren dat ze coachbaar is en zaken direct oppakt. Ze gaat er direct mee aan de slag. De structuur die ze zelf aanbracht, gaf voor haar een betere positionering en nieuw succes. Deskundigen met een praktische aanpak zoals Chloé zijn juist nu nodig in een wereld vol overconsumptie en materialisme. Voor Chloé zie ik een gouden toekomst weggelegd waarin ze met haar roeping een stabiele zaak kan opbouwen en uitbouwen. Daarin is ze op dit moment goed op weg.”

Meer informatie over Chloé:
email: chloe@happyinorganising.nl
website: wwww.happyinorganising.nl
Sociale media: Facebook LinkedIn Instagram

Dit interview is opgemaakt door Frank Rekers.
Frank Rekers is leiderschap- en ondernemerscoach en helpt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Het interview is telkens met een ondernemer die gecoacht is of wordt door Frank. Ook interesse: Het coachingsprogramma “Volle Kracht Vooruit” dat gevolgd kan worden door ZZP’ers. Dit kan met subsidie. Informeer naar de voorwaarden  https://www.4human.nl/zzp/.

De tekst is geschreven door Astrid Olde Olthuis, Astrid schrijft websiteteksten, persoonlijke interviews en content voor sociale media, vertel@astridoldeolthuis.nlwww.astridoldeolthuis.nl
De foto is opgemaakt door Humphrey Fridt van Creative Dutch Design, humphrey@creative-dutch.nl, www.creative-dutch.nl

Vanaf september komt er een speciaal coachingsprogramma voor ondernemers (zowel 1 op 1, als in groepen of een combinatie daarvan) die zich ook op duurzaamheid willen gaan richten en ondersteuning willen hoe dit vorm te geven. Dit kan worden gevolgd met speciale subsidievoorwaarden met dan aan De Startversneller en de Provincie Overijssel. Interesse? Neem alvast contact op: frank.rekers@4human.nl

Met ondernemende en positieve groet,