Corona-virus zorgt voor sluiting van salon maar …..

In deze serie komt telkens een ondernemer aan het woord die geraakt wordt door het Corona-virus. Hij/zij vertelt wat dit voor gevolgen heeft, wat het doet, hoe daarmee om te gaan en welke acties worden ingezet ten tijde van deze crisis. Deze serie is bedoeld om mee te leven, herkenbaarheid te creëren, ter inspiratie, hoe deze ondernemer leiderschap en ondernemerschap toont, om van te leren EN om deze ondernemer zichtbaar te laten zijn wat in deze tijd helpt bij het creëren van nieuwe omzet.

Heike Schepers is 38 jaar en heeft 2 dochters. Ze heeft een Beauty Salon in Hengelo, Beauty & Wellness The New You https://thenewyou.nl/. Vanuit haar salon geeft ze een groot aantal behandelingen aan klanten zoals massages, huid verbeterende behandelingen, Shellac nagels, waxen en wellness behandelingen. Daarnaast is ze ook visagist.

Het Corona-virus zorgt per direct voor sluiting van haar salon. Heike neemt verantwoordelijkheid: “Door de verplichtte 1,5 meter afstand kan ik dit prachtige werk niet doen, ter bescherming van mijn klanten, mijn kinderen, mijzelf en de mensen om ons heen. Ergens blijft het onwerkelijk lijken, maar het feit is daar. Iedereen moet zelfs zo veel mogelijk binnen blijven. Om deze reden ben ik voor mezelf na gaan denken hoe ik toch mijn klanten kan voorzien van hulp en advies vanuit huis, zodat zij toch zorg kunnen geven aan de huid en dat de huidconditie niet achteruit gaat. Stil zitten is niet mijn ding. Strijdlustig zegt ze: ”Maar het geeft ook kansen om andere ideeën aan te pakken”.

Na de sluiting van de salon op 17 maart heeft Heike de volgende initiatieven gestart:

  • Er is een Webshop ingericht; deze is al online en wordt de komende dagen verder gevuld https://thenewyou.nl/winkel/
  • Er zijn afweek-setjes gemaakt voor de Shellac klanten incl. vijl zodat zij de Shellac vanuit huis kunnen verwijderen en ervoor kunnen zorgen dat de nagels er weer netjes uit zien.
  • Ze is bezig met het maken van Sets voor verschillende Treatments @Home incl. gebruikerstips.
  •  Op Social Media plant ze reclame in voor het komende half jaar, met posts over producten, huidtips en adviezen, producten in de Spotlight en hou ik klanten op de hoogte van waar ik mee bezig ben tijdens de sluiting van mijn salon.
  • Er zijn tegoedbonnen gemaakt die men nu kan bestellen.
  • En ze denkt aan het maken van Relax @Home setjes met de heerlijke massage olie van Cenzaa en daarbij instructies en uitleg over hoe je je geliefde bijvoorbeeld een fijne nekmassage kan geven ter ontspanning in deze roerige tijd.

Naast de aandacht voor haar kinderen en het lesgeven dat daarbij komt is Heike volop in beweging Ze ziet de sluiting als kans om andere richtingen in te slaan en ideeën uit te voeren. Daarmee is ze een voorbeeld voor andere ondernemers. Heike Schepers advies en wens tijdens deze Corona-tijd:

                             “Zorg goed voor elkaar en ontdek de kansen en mogelijkheden die de sluiting van je bedrijf biedt om door te gaan en je passie te blijven verspreiden!”

Opgemaakt door Frank Rekers.

Frank Rekers van 4Human Training, Coaching & Advies is leiderschap- en ondernemerscoach en helpt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Met deze interviews wil ik bijdragen om ondernemers zoals Heike aandacht te geven die ze verdienen. Heike volgt het coachingsprogramma “Volle Kracht Vooruit” dat gevolgd kan worden door ZZPérs. Dit kan met subsidie. Ook interesse? Informeer naar de voorwaarden en vraag een vrijblijvende kennismaking aan https://www.4human.nl/zzp/

 


 

→ Ben je ZZPer of starter?
→ Wil jij je dromen waarmaken?
→ Wil je Volle Kracht Vooruit?

Ben je ook geïnteresseerd? Dat kan wellicht zelfs met subsidie. Tientallen ondernemers/ starters/ ZZPérs gingen je afgelopen jaar voor.

Kijk eens op bij 4Human ZZP begeleiding 
Meer informatie vind je ook bij De Startversneller

Wil een vrijblijvende kennismaking, mail naar info@4human.nl of bel direct met 085 – 8768832

Met ondernemende groeten,

Frank Rekers