Corona-virus zorgt voor sympathieke actie.

In deze serie komt telkens een ondernemer aan het woord die geraakt wordt door het Corona-virus. Als ondernemerscoach licht ik uit welke gevolgen dit heeft, wat het doet, hoe daarmee om te gaan en welke acties worden ingezet ten tijde van deze crisis. Deze serie is bedoeld om mee te leven, herkenbaarheid te creëren, ter inspiratie, hoe deze ondernemer leiderschap en ondernemerschap toont, om van te leren EN om deze ondernemer zichtbaar te laten zijn. Dit keer Natasja Kroese.

Natasja Kroese is 46 jaar, woonachtig in Borne en getrouwd met Martijn en moeder van 2 zonen. Ze wordt blij van een wandeling in de  natuur, een goed boek, een voorstelling in het theater en lekker eten samen met familie en vrienden. Ze is uitvaartbegeleider en heeft haar eigen uitvaartonderneming genaamd Boom afscheidszorg.

De directe gevolgen van het Corona-virus lijken minder voor haar bedrijf alhoewel. Natasja daarover: “Mensen overlijden, ook in deze roerige tijden. Vanwege de corona zijn er wel beperkingen voor het organiseren van een uitvaart. Ik probeer samen met de families te kijken naar wat vooral wel kan. Wat ik wel lastig vind is dat het persoonlijke contact tot een minimum beperkt moet blijven. Dit is gewoonweg niet mijn manier van werken. Maar gezondheid staat voorop, voor de nabestaanden en voor mezelf!”

 

Bij jezelf blijven

Natasja probeert in deze tijd vooral dicht bij zichzelf te blijven. “Met betrekking tot een eventueel uitvaart heb ik er eerst voor gezorgd dat ik alle maatregelen goed in beeld heb zodat ik weet wat ik moet doen bij een melding”. Daarnaast heeft ze een zeer bijzondere actie in het leven geroepen onder naam: “Een hart onder de riem”. “Dat gun ik iedereen in deze bijzondere tijd. Om dit nu persoonlijk te doen is wat lastig gezien de gestelde richtlijnen. Maar een kaartje sturen kan altijd! Ik heb een drietal “eigen” kaarten met daarop de tekst: LIEFS, DIKKE KNUFFEL of STERKTE.

RTV OOST en Dagblad Tubantia

Deze sympathieke actie is RTV Oost en ook Dagblad Tubantia niet ontgaan. Vorige week had ze een interview met RTV Oost en komende week staat ze in Dagblad Tubantia.

Ken jij iemand die je een kaartje wil sturen laat dit dan weten aan Natasja Kroese. Zij zorgt  ervoor dat de gewenste kaart via de post daar komt. Stuur dan een mail en je gegevens en van degene die de kaart moet krijgen naar natasja@boomafscheidszorg.nl. Dit doet ze kosteloos! Natasja’s hierover en wat haar drijft: “Laten we met elkaar voor verbinding zorgen door het versturen van een kaartje met een hartverwarmende boodschap. Laat weten dat je aan iemand denkt, dankbaar bent voor de zorg die hij/zij verleent of gewoon zomaar als lichtpuntje in deze dagen”.

Je zou bijna vergeten dat Natasja extra acties heeft ondernomen. Zo heeft ze haar kennis gedeeld door een speciale Corona pagina te posten waarin ze schrijft wat men bij overlijden nog wel en niet kan verwachten. En heeft ze “Voor de Week van Borne” en het “Hofweekblad” een column geschreven over hoe zichtbaar Corona is voor jou.

Natasja Kroese’s advies en wens tijdens deze Corona-crisis voor andere ondernemers?
“Luister naar jezelf, probeer te kijken waar mogelijkheden liggen of pak nu de dingen aan die je altijd al had willen doen maar er nooit van kwamen. Geen excuses meer voor jezelf. Maar gewoon DOEN! En laten we met elkaar geluk en dankbaarheid vinden in de kleine dingen”.

Meer nieuws en columns vind je op haar pagina: www.boomafscheidszorg.nl 

Opgemaakt door Frank Rekers.

Frank Rekers van 4Human Training, Coaching & Advies is leiderschap- en ondernemerscoach en helpt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Met deze interviews wil ik bijdragen om ondernemers zoals Natasja aandacht te geven die ze verdienen. Natasja volgt het coachingsprogramma “Volle Kracht Vooruit” dat gevolgd kan worden door ZZPérs. Ben je ZZPer? Wil jij deze tijd aangrijpen om je zakelijk te op jouw manier te manifesteren en positioneren en basis te leggen voor de toekomst? Wil jij leren omgaan in deze tijd met alle onzekerheden? Dit kan met subsidie. Ook interesse?
Informeer naar de voorwaarden en vraag een vrijblijvende kennismaking aan https://www.4human.nl/zzp/  of bel direct met 085 – 8768832

Met ondernemende groeten,

Frank Rekers