Sabine Wolsink:
Stralende Sterren Kindercoaching

In deze serie komt telkens een ondernemer die begeleiding krijgt van een ondernemerscoach aan het woord over zijn/haar ontwikkeling. Juist in tijden van verandering en corona levert dit interessante gespreksstof op om te delen. Dit keer Sabine Wolsink-Bruggink (48) uit Hengelo. Haar ondernemerscoach is Frank Rekers.

Sabine werkt voornamelijk met kinderen en (jong)volwassenen die een dyslectisch brein hebben. Denk hierbij aan dyslexie, dyscalculie, beelddenkers en (hoog)gevoelige kinderen. Kinderen die moeite hebben zich te concentreren en gericht aandacht te houden op taken. Daarnaast coacht ze kinderen individueel of in kleine groepjes op het gebied van gevoelens en emoties.

Ze was jarenlang ervaringsdeskundige als leerkracht in het basisonderwijs en vroeg zich dikwijls af waarom bepaalde kinderen niet verder kwamen in het leerproces. Dyslexie wordt weggezet als ‘het niet kunnen verklanken van letters en woorden’ maar het gaat volgens Sabine verder dan dat: “Dyslexie is iets wat je doet, maar niet wat je hebt.” Dit gegeven heeft voor haar een zoektocht in gang gezet en ze kwam met de Davis® methode in aanraking, een vorm waarbij het brein in zijn totaliteit wordt beschouwd, bewust gemaakt van mogelijkheden en focus op kracht. Haar kijk op dyslexie is daardoor net iets anders dan in vele andere gedachtegangen. Ook niet in de laatste plaats omdat ze deze ervaringen eveneens heeft binnen haar eigen gezin.

Sinds drie jaren coacht en counselt ze in een kort en intensief traject kinderen en jong volwassenen naar een manier waarop ze weer de controle krijgen over hun eigen leven. Veelal heeft ze direct verbinding het met kind. Haar empathische gave en de rust die ze uitstraalt, zorgen er voor dat het kind zich snel openstelt, gedachten en gevoelens met haar deelt. Op deze manier komt ze snel tot resultaat. “Ik werk graag vanuit een holistische zienswijze. Ieder kind is uniek. Het mooiste wat je een kind mee kunt geven is ‘een stukje vertrouwen’. Vertrouwen in zichzelf! Dat is toch het belangrijkste in het leven. Ik geloof dat ieder mens kwaliteiten heeft en dat ieder talent zich ontwikkeld als het zelfvertrouwen groeit. Alleen dit zelfvertrouwen hebben we niet allemaal van nature en zijn we af en toe ook kwijt. En wat als het leren daardoor moeizaam gaat of je kind niet direct aanwijsbaar gedrag vertoont en het plezier verdwijnt en frustraties op school of thuis eruit komen.”

Voor haar was het een reden om drie jaar geleden het onderwijs vaarwel te zeggen. Ze besloot als zelfstandige door te gaan. “Ik wilde de vrijheid hebben om mijn eigen koers te varen en meer individuele aandacht te kunnen besteden aan kinderen die het nodig hadden”. 

Impact van corona
Aanvankelijk ervaarde Sabine de coronaperiode niet als negatief. “Het bood een vorm van rust, bezinning en weer nieuwe inzichten op allerlei gebieden. Zo konden het bezoeken van scholen of oudergesprekken plaatsvinden door beeldbellen. Maar langzamerhand begint de angst te regeren en ik geloof dat angst nooit een goede raadgever is. Laten we de mooie nieuwe inzichten die het heeft mogen brengen, benutten en inzetten maar ons ook niet volledig laten leiden door de media die ons in korte tijd heel ‘volgzaam maakt’. Ik vind het bijna een beetje eng hoe wij in korte tijd geconditioneerd zijn. Ik geloof in krachten bundelen en verbinden en niet in een 1,5 meter maatschappij.”

Volle Kracht Vooruit
Sabine had behoefte aan meer zichtbaarheid en begeleiding in het ondernemerschap. Bij 4Human vond ze een bij haar passend coaching traject. “Frank heeft een fijne energie. Hij is gedreven, laat mensen in hun waarde en geeft duidelijke feedback, waardoor je (nog) meer in je eigen kracht komt te staan. Het traject heeft mij tot nu toe gebracht dat ik meer verdieping in mijn diensten kon creëren en een duidelijke visie, missie en focus op persoonlijke doelen heb gekregen. Ook ben ik nu veel zichtbaarder op sociale media met daarnaast vele mooie connecties om elkaars krachten te bundelen. Zo heeft bijvoorbeeld Marloes Sahin die ook in het traject bij Frank zit een prachtige serie zakelijke foto’s van mij gemaakt. Het geeft me de drive om weer met volle kracht vooruit te gaan. Ook na corona.”

Frank:
“Toen ik Sabine ontmoette, had ze de droom om op termijn lezingen te gaan verzorgen. Ook wilde ze meer zichtbaarheid. Op LinkedIn was ze nog niet aanwezig. Toen ik haar aanreikte dat we dat maar direct moesten gaan optuigen zie ik haar blik nog: HELP, HOE? Ondertussen is ze zichtbaar en heeft ze ook al vele lezingen verzorgd. Doelen op lange termijn kun je vaak al op korte termijn realiseren als je daar voor open staat en naar handelt. Dat doet Sabine en daarom heeft ze zich in korte tijd enorm (door)ontwikkeld. Daar plukt ze nu al de vruchten van. En dat is nu precies de reden waarom ik nog altijd graag ondernemers begeleid in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen”.

Meer informatie over de praktijk van Sabine:
Stralende Sterren Kindercoaching
we-care@kinderen-coaching.nl
telefoonnummer: 06-45320974 / 074-8515001

Frank Rekers is leiderschap- en ondernemerscoach en helpt ondernemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. In deze serie wordt telkens een ondernemer geïnterviewd die gecoacht is of wordt door Frank. Ook interesse in het coachingsprogramma “Volle Kracht Vooruit” dat gevolgd kan worden door ZZPérs? Informeer naar de voorwaarden en subsidiemogelijkheden:  https://www.4human.nl/zzp/

De tekst is geschreven door Astrid Olde Olthuis. Astrid schrijft websiteteksten, persoonlijke interviews en content voor sociale media, vertel@astridoldeolthuis.nl /  www.astridoldeolthuis.nl

Astrid is er in de wereld om verhalen te vertellen en mensen te verbinden met hun verhalen. Astrid daarover: “Iedereen heeft zijn verhaal, bedrijven hebben hun eigen verhaal. Ik ben er om hen te helpen dit te delen, in woord en geschrift”. Ze doet dit op meerdere manieren. Als tekstschrijver deelt ze verhalen van bedrijven en organisaties. Te denken valt aan websiteteksten, teksten voor sociale media, flyers of andere uitingen.

Met ondernemende en positieve groet,