Leiderschap vanuit de badkamer

In mijn badkamer zie je o.a. dit. Een glazen buisje met daarin bewustwordende inspirerende teksten. Na het douchen, wassen, scheren, tanden poetsen en mijn haardos te hebben gefatsoeneerd neem ik dan even een momentje van bewustwording. De komende periode standaard in mijn ritueel. Flesje pakken, kurkje eraf en kaartje trekken. Een mooi moment om met mijzelf in dialoog te gaan. Vandaag trok ik “Reis in je hoofd ver van hier en richt je op je bestemming”.

Weet jij wat jouw bestemming is? Leiderschap is inzicht hebben in wie je bent en wat jouw bestemming is! Vaak laten we ons leven, doen we in ons werk teveel wat ons opgedragen wordt. We leven en werken te vaak in een automatische piloot. Ja, ook ik! Daarom is het goed om soms stil te staan bij wat je doet, wat je wilt en wat jij behoort te doen. Als deze dag (misschien wel deze hele week) symboliseert hoe jouw leven eruit ziet. Ben je dan helemaal tevreden of borrelt er dan toch iets op? We leven en werken nu in een maatschappij die vol in beweging en verandering is maar ook met een overdaad aan mogelijkheden en kansen. Juist die overdaad van mogelijkheden en kansen stapelen zich op en rijgen zich aaneen. Het geeft een overdaad aan impuls en daarmee het risico dat jij je verliest in wat je echt wilt.

Ondernemers (bovenal ZZPers) weten vaak niet meer welke marketinginstrumenten ze moeten inzetten. Er is een overaanbod aan mogelijkheden (Instagram, Facebook, LinkedIn, Clubhouse, Podcast, Webinars, TikTok etc. etc.) en aanbieders volop die gouden bergen beloven wat moet je kiezen? Vis vangen in een grote school van vissen lukt veelal niet. Vroeger had je Nederland 1 en 2, tegenwoordig heb je de keuze uit honderden zenders. Ondoenlijk. Zelfkennis, eigenaarschap over het leven wordt steeds belangijker. Juist om de goede keuzes te maken en om richting te geven aan je leven en invulling van je werk. Leidinggeven en managers zien vaak door de regelgeving en protocollen door de bomen het bos niet meer en worden te uitvoerend i.p.v. dat men nog leiderschap met een visie kan tonen.

Enkele interessante vragen die ertoe doen zijn:
✔ “Is deze dag de manier waarop jij wilt leven?”
✔ “Hoe jij gezien wilt worden?”
✔ “Waar sta jij voor?”
✔ “Waarvoor wil jij herinnerd worden?”
Deze laatste vraag denkt men vaak aan de dood en einde van het leven. Nee, leg de nadruk bij afscheid nemen. Hoe wil jij herinnerd worden bij een werkgever? Hoe wil jij herinnerd worden bij die klant? Hoe wil jij herinnerd worden in een relatie? Daarmee haal je die vraag naar het hier en nu.

                                                                      Neem eens tijd voor jezelf, ga in dialoog met jezelf, eens even niet in de actiemodus.

Sta soms stil bij momenten van reflectie, van niets doen, ga in dialoog met jezelf, eens even niet in de actiemodus. Het geeft je waardevolle inzichten op!

Leiderschapscoach 
Als leiderschapscoach verzorg ik al meer dan 10 jaren de training Waarde(n)vol Leiderschap. Het betreft een 4-daagse training, verspreid over 4 maanden, waarin de deelnemers aan de hand van waarden hun eigen persoonlijke mission statement opstellen. Zoals een bedrijf vaak een mission statement heeft heb jij die dan op persoonlijk niveau. Dat geeft koers aan jouw leven en helpt je in moeilijke perioden, bij het maken van keuzes en geeft daarmee richting aan wie jij wilt zijn! En bovenal richting aan jouw bestemming!

Met hartelijke groet,
Frank Rekers
Coach voor leidinggevenden, ondernemers en teams
Direct een vraag: frank.rekers@4human.nl