Volle Kracht Vooruit

Onlangs werden aantal deelnemers van de ondernemerstraining “Volle Kracht Vooruit” geïnterviewd over hun ervaringen.

Hieronder vind je deel van de tekst en kun je vervolgen linken naar het hele artikel.

Waar ligt je kracht? En waar moet je je op richten? Zinvolle vragen, maar als je net een eigen bedrijf begint heb je vaak wel wat anders aan je hoofd. De provincie Overijssel wil ondernemers de best mogelijke start geven en biedt daarom subsidiemogelijkheden voor begeleiding. Met een voucher van 1.000 euro kunnen starters een coach inhuren met als doel hun ondernemerschapsvaardigheden te versterken.

Zo heeft een aantal startende ondernemers met inzet van de voucher bijvoorbeeld het programma ‘Volle kracht vooruit’ in Hengelo gevolgd. ‘Ik heb nu veel meer focus, en zelfvertrouwen. Ik zou het iedereen aanraden’, zeggen de enthousiaste deelnemers.

Er belt een klant die je niet durft te weigeren. Je ziet een noviteit in de markt die misschien ook wel in jouw ‘winkeltje’ past. De boekhouding ligt te wachten en je netwerk moet worden bijgehouden. Help! Veel beginnende ondernemers zullen dit plaatje herkennen. Ondernemerscoach Frank Rekers, die met zijn bedrijf 4Human Training, Coaching & Advies al 15 jaar ondernemers begeleidt, hoort de verhalen in elk geval regelmatig. Sinds vorig jaar geeft hij de training ‘ Volle kracht vooruit’ voor startende zzp’ers. ‘Als ondernemer wil je je ontwikkelen. En je hebt een juiste balans nodig van zakelijk en privé. Er heeft nog nooit een ondernemer op zijn sterfbed gezegd: had ik maar harder gewerkt. Om je businessmodel goed in te richten is het heel goed om met anderen te praten en gecoacht te worden. Door die subsidie stappen mensen net iets sneller over de drempel’, weet Rekers.

Overeenkomsten in de verhalen
De drie ondernemers die het traject al volgden, beamen dit volmondig. Ook al zitten ze alle drie in een totaal andere branche, toch hebben hun verhalen overeenkomsten. Ze waren op zoek naar meer scherpte, een duidelijker doel voor ogen en meer zelfvertrouwen als ondernemer.

Frank hoort de verhalen graag, want het bevestigt voor hem dat het loont wanneer een ondernemer tijd en geld in zichzelf investeert. De tien dagdelen die ze erin hebben gestoken plus de huiswerktijd hebben hun vruchten afgeworpen en dat maakte de coaching ook zijn geld waard. Deelnemers moeten wel bereid zijn met de billen bloot te gaan, want de coaching vereist zeker zelfreflectie. ‘Je krijgt meer zelfkennis. Waarom stap ik ’s morgens mijn bed uit, waar word ik warm van? Wie ben ik, wat wil ik en hoe geef ik dat dagelijks vorm in mijn keuzes en gedrag? Over al die dingen komen ze hier heel bewust aan het denken gezet en door de coaching van mij en de reacties uit de groep krijgen ze een spiegel voor’.

Een grote valkuil bij veel starters is dat ze geen kernpunt hebben en alles aanpakken. ‘Hier leer je wat jouw talent is, waar je excellent in kunt worden als je je er écht op toelegt. Er zijn zoveel impulsen, je hebt te maken met de waan van de dag… Hier stappen ze even uit die mallemolen en leren ze keuzes maken in plaats van allerlei dingen half te doen en dan klagen’.

Na tien lessen ………………

Voor de rest van het artikel klik hier.

Ben je starter en wil je dromen waarmaken? Of ondernemers en wil je Volle Kracht Vooruit? En ook geïnteresseerd? Dat wellicht zelfs met subsidie. Tientallen ondernemers/ starters/ ZZPérs gingen je afgelopen jaar voor.
Neem dan eens contact op voor een vrijblijvende afspraak info@4human.nl of bel direct met 085 – 8768832

Met ondernemende groeten,

Frank Rekers