55% stopt – lees mislukt – als ondernemer

→ In 2018   zijn 191.000 bedrijven opgericht.
→ Maar liefst 94% hiervan is ZZPer
→ Er zijn maar liefst 107.000 bedrijven in 2018 opgeheven
→ In een onderzoek enkele jaren geleden dat ik onder ogen kreeg was 51% van de opgerichte ondernemingen na 5 jaar alweer
uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel

Dat is maar liefst 55%. Kortom: dit is een neerwaartse spiraal.

Veel starters hebben fantastische ideeën, dromen en hebben een goede energie om dit om te zetten in succes en in een gelukkig leven. De meeste komen echter van een koude kermis thuis. Velen moeten stoppen en kunnen geen bestaansrecht opbouwen. Ze zijn een ervaring rijker en een illusie armer. Een groot deel van de starters heeft na enkele jaren grote schulden, komen in de schuldhulpverlening en veel relaties zijn niet bestand tegen deze stress. Een groot leed, vaak onzichtbaar, gaat vaak hierachter schuil en wordt verbloemd door de succesverhalen die vaak wel zichtbaar zijn. Want hoera, succes zullen we delen. Ook fake-succes!

Al jaren begeleid ik ondernemers om succesvol te zijn. Helaas beginnen ondernemers onvoldoende voorbereid aan het avontuur van ondernemerschap. Zelfstandig zijn lijkt n.l. aantrekkelijk. Coaches, trainers en adviseurs (alhoewel ik er daar zelf 1 van ben) roepen vaak: “Volg je passie, volg je roeping”. Langzaamaan vind ik dit een levensgevaarlijke uiting! Je dient je ondernemersvaardigheden op peil te hebben en te ontwikkelen. Het is een basisvoorwaarde voor succesvol ondernemerschap. Anders heb je geen bestaansrecht. Passie en het hebben van de juiste ondernemersvaardigheden gaan hand in hand. Met alleen passie red je het niet. Met alleen goed ontwikkelende ondernemersvaardigheden ook niet want dat gaat vreten aan je innerlijke ziel.

                                                        Passie en het hebben van de juiste ondernemersvaardigheden gaan hand in hand

Iemand met passie voor schaatsen of voetbal is ook niet direct succesvol. Dit kun je echter wel ontwikkelingen. Trainen en coaching helpt hierbij. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 81% van de ondernemers die zich laten begeleiden na 5 jaar wel succesvol zijn. En zij ook nog velen weer werkgelegenheid. De provincie Overijssel en de provincie Gelderland hebben dit goed begrepen. Zij bieden ZZPers de mogelijkheid om zich te laten coachen en dat wordt grotendeels gesubsidieerd. € 1.000 ligt er voor de ontwikkeling van de ondernemersvaardigheden en € 1.000 voor vakinhoudelijk ontwikkeling. Een prachtig initiatief. De afgelopen jaar heb ik een paar mensen behoedt om ondernemer te worden en toekomstig leed bespaard maar bovenal tientallen ondernemers op deze manier geholpen bij hun succes en kleurrijke invulling van hun leven. Mijn 25 jaar ondernemerservaring mijn 25 jaar komt dan wel van pas. En …… wist je dat 81% van de ondernemers/ starters die zich laten begeleiden succesvol zijn. Yes, you can!

                                                                        81% van de ondernemers zie zich laten coachen zijn succesvol!

→ Ben je ZZPer of starter?
→ Wil jij je dromen waarmaken?
→ Wil je Volle Kracht Vooruit?

Ben je ook geïnteresseerd? Dat kan wellicht zelfs met subsidie. Tientallen ondernemers/ starters/ ZZPérs gingen je afgelopen jaar voor.

Kijk eens op bij 4Human ZZP begeleiding 
Meer informatie vind je ook bij De Startversneller

Wil een vrijblijvende kennismaking, mail naar info@4human.nl of bel direct met 085 – 8768832

Met ondernemende groeten,

Frank Rekers

 


Een aantal kengetallen komt uit artikel op 11 februari 2019 verschenen via Nu.nl. het hele artikel lezen kan via: https://www.nu.nl/economie/5733771/recordaantal-nieuwe-eenmanszaken-in-2018.html#coral_talk_wrapper De tekst valt ook hieronder te lezen:
Van de ruim 191.000 bedrijven die vorig jaar in Nederland zijn opgericht, was 94 procent een eenmansbedrijf, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Er werden in dat jaar ook 107.000 bedrijven opgeheven, maar het saldo van oprichtingen en opheffingen is met zo’n 85.000 op het hoogste niveau sinds 2007. In de afgelopen tien jaar is het aantal bedrijven met 52 procent toegenomen tot ruim 1,75 miljoen op 1 januari 2019, waarvan 80 procent eenmansbedrijven. De grootste toename is te zien in bedrijven die onderwijs aanbieden buiten scholen en universiteiten. Per saldo kwamen er in vorig jaar 6.980 bedrijven bij die onderwijs aanbieden. Het gaat dan met name om eenmansbedrijfjes op het gebied van studiebegeleiding, sportonderwijs en bedrijfsopleiding. Het aantal managementadviesbureaus nam toe met 6.415 bedrijven. In deze sector was zowel het aantal starters als het aantal afhakers het grootst. Ook klusjesbedrijven kenden een flinke netto groei: een toename van 4.955 nieuwe ondernemingen.