Het steentje, de grot en over doelen

De golven slaan op de rotsen en ik zit te staren naar dit schouwspel. Ik ben al enkele weken in Spanje en na een paar weken bezinning komen er allerlei gedachten voorbij. Een gat in de rotsen valt me op dat telkens wordt gevuld met de golven van de zee. Ik neem me voor een paar stenen te pakken en vraag me af of het me lukt een steen in het gat te gooien. Ik pak vier stenen. De eerste steen komt net iets rechts van het gat en ook de tweede. Blijkbaar heb ik een kleine afwijking naar rechts en ik corrigeer dat door iets meer naar links te gooien. Opnieuw let ik op mijn beweging en zowel de derde als vierde steen zijn in de richting van het gat maar stranden net ervoor. Nogmaals pak ik vier stenen. Ik focus me volledig op het gat. De eerste steen komt er iets naast en kets direct door in het gat, yes. Een klein vreugdedansje komt in me los want ik ben competitief ingesteld en heb een winnaarsmentaliteit. Bij de volgende twee stenen gebeurd exact het zelfde. Beide komen iets naast het gat en ketsen allebei af en springen in het gat. Het goede gevoel wil ik vasthouden en toch neem ik het risico om de laatste steen ook te gooien. Ik focus me volledig, ik werp, mijn arm slingert de steen en bam, linea recta in het gat ….. en ….. de steen springt er weer uit.
Het volgende komt bij me binnen terwijl de golven blijven ketteren op de rotsen. En het gat telkens weer vult met water en dat er dan weer uitstroomt.

We hebben allemaal doelen en dromen in het leven. Mijn ervaring leert dat je dromen en doelen nooit direct vormgegeven worden maar vaak via een indirecte weg. Dat de stenen niet direct in het gat kwamen maar indirect via het afketsen en dat de laatste  steen er weer uitsprong symboliseert dit. Wel wist ik dat ik tijdens het gooien op de goede weg was. Zelf heb ik de afgelopen weken (ver)nieuwde doelen gesteld, sta weer op scherp en weet wat me te doen staat hoe er mee om te gaan komend jaar. Een fijne dag.