Hoezo verzoening?

Verzoening is onvoorwaardelijke vergeving zonder tegenprestatie. De verzoening zoals genoemd in de krant van vandaag is pure geldklopperij, een vorm van ordinaire handel dat gaat om geld. De clubbestuurders van de eredivisieclubs die hierop hebben aangestuurd bij FC Twente hadden ook een hart onder de riem kunnen steken en hebben dat door deze handelswijze nagelaten. Niet alleen een gemiste kans maar typerend waar de focus lag: gebruik maken van de situatie en dat is ’vals spel’. De waarden helpen, betrokkenheid, verzoening zijn ver te zoeken en worden ingenomen door geld, winstbejag, eigen belang. Ze zouden zich moeten schamen. De vraag ‘hoe kunnen we je helpen?’ had een dialoog op gang gebracht met andere oplossingen gebaseerd op medemenselijkheid

Waar (samen)gewerkt wordt, worden fouten gemaakt en achteraf gezien is het makkelijk ketsen. De kracht van samenwerken, van leiding geven, van besturen is om overstijgend te kunnen kijken, geen wijzende vingers, ook de goede kant kunnen zien en verzoen. Bespreek, spreek uit, maak afspraken, spreek elkaar aan, kijk elkaar aan, geef elkaar de hand en kijkweer voorwaarts. Haal het beste uit elkaar naar boven.

FC Twente is tenslotte ook van grote betekenis geweest en daarmee ook van heel veel waarde. De hoogste universele waarden zijn erkenning en waardering, daar kan geen geld tegen op en kan niet worden afgekocht! . Jammer en triest dat de huidige beleidsmakers van FC Twente zich hebben laten verleiden en hierin meegegaan zijn.

Met waarde(n)lijke groet,
Frank Rekers

 

Verzoening