ESF Duurzame Inzetbaarheid

sssIndien u als organisatie bezig gaat om de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren, komt dit traject mogelijk in aanmerking voor de subsidie ESF Duurzame Inzetbaarheid. Onder “duurzame inzetbaarheid” wordt verstaan dat werknemers zoveel mogelijk productief, gemotiveerd en gezond blijven zodat zij in staat zijn om tot aan pensionering binnen of buiten de organisatie kunnen blijven werken.

Wat valt onder de subsidie?

      Subsidiabel zijn de externe advieskosten van de adviseur. Het gaat daarbij om de adviesuren die door de adviseur besteed worden aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid. Bijkomende kosten van de adviseur, zoals bijvoorbeeld voor reizen, verbruiksgoederen, btw en verletkosten komen niet in aanmerking voor subsidie.

Subsidiabele activiteiten
Een ESF project heeft tot doel het verkrijgen van advies met een implementatieplan, dan wel het begeleiden van de implementatie van een advies, op het terrein van duurzame inzetbaarheid. De activiteiten die onder meer in aanmerking komen voor subsidie zijn:

  • maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
  • het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar de inzetbaarheid medewerkers;
  • het bevorderen van gezond en veilig werken;
  • het bevorderen van een leercultuur voor werknemers;
  • het in dialoog met medewerkers aanpassen van de organisatie van het werk, gericht op het verhogen van de betrokkenheid;
  • het stimuleren van externe mobiliteit werknemers, waaronder de begeleiding naar ondernemerschap;
  • het stimuleren van een flexibele werkcultuur gericht op het combineren van arbeid en zorg;
  • het invoeren van arbeidstijdmanagement.

Hoogte subsidie
De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 10.000.

Subsidie aanvragen?
4Human heeft veel ervaring gekregen de afgelopen jaren met deze subsidie en kan u helpen om gebruik te maken van deze mooie subsidiemogelijkheid. Wij werken daarbij op basis van no cure – no pay.

Daarnaast kunnen wij u volledig ondersteunen en ontzorgen bij de administratieve verplichtingen bij deze regeling. Daarmee zorgen wij er samen met u voor dat de subsidie ook na het traject vastgesteld wordt en dat u de subsidie ook daadwerkelijk ontvangt.

Meer weten: we komen vrijblijvend langs voor een adviesgesprek info@4human.nl of bel +31(0)85 – 87 688 32