Mandela Day 18 juli 2024: Robbeneiland, de transformatieplek van Mandela

Mandela Day is een jaarlijkse wereldwijde viering die plaatsvindt op 18 juli om het leven en de erfenis van Nelson Mandela te eren. Deze dag is een oproep tot actie voor individuen, gemeenschappen en organisaties om de tijd te nemen om na te denken over de waarden en principes van Mandela en om een ​​positieve impact te maken in hun eigen gemeenschap.

Een 2,5 uur durende inspiratiebijeenkomst:

  • ontdek de inspirerende reis van Nelson Mandela in een unieke lezing van 67 minuten – een eerbetoon aan de 67 jaar die hij streed voor vrijheid. Mandela-expert Frank Rekers neemt je mee naar het hart van Robbeneiland, de plek waar Mandela kracht en rust vond tijdens zijn gevangenschap. Ontdek hoe deze transformatie tot stand kwam in de boeiende lezing: “Robbeneiland, de transformatieplek van Mandela.”
  • Jan Steggink, de oprichter van Het Rusttheater, vertelt het fascinerende verhaal achter het ontstaan van dit bijzondere theater. Hij verteld over energetische vrijheid, transformatie en het najagen van dromen en een zielsmissie, geïnspireerd door de weg die Mandela bewandelde.
  • Laat je meevoeren door de inspirerende live-muziek van de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Simba Ci, die deze bijeenkomst tot leven brengt met zijn prachtige klanken.
  • Als kers op de taart presenteren we een verrassende introductie van de menukaart van de transformatieplek – een culinaire reis die je niet wilt missen!Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.00 uur tot circa 17.30 uur en is gratis toegankelijk. Na de lezing nodigen we je uit voor een culinaire reis met een Zuid-Afrikaanse Braai, inclusief een drankje. Voor zowel de lezing als de Braai dient men zich vooraf aan te melden. De bijdrage voor de Braai bedraagt € 35.

Iedereen is op deze bijeenkomst van harte welkom!

Programma 2024

14.30 – 15.00 uur Inloop met welkomstmuziek Zuid-Afrikaanse zanger Simba Ci
15.00 uur Lezing door Frank Rekers (kenner leiderschap Nelson Mandela) over Mandela en zijn gevangenschap: “Robbeneiland, de transformatieplek van Mandela”
16.07 – 16.30 uur: Intermezzo met muziek Simba Ci
16.30 – 17.00 uur: Jan Steggink over zijn transformatiereis naar ontstaan Het Rusttheater
17.00 – 17.10 uur: Verrassing introductie menukaart Tranformatieplek
17.10 uur: drankje en afsluiting
17.30 uur:Zuid-Afrikaanse Braai
De lezing is gratis en voor de Zuid-Afrikaanse Braai wordt een bijdrage gevraagd van € 35. Drankjes worden apart afgerekend.

De lezing is gratis en voor de Zuid-Afrikaanse Braai wordt een bijdrage gevraagd van € 35
Drankjes worden apart afgerekend.

Herdenking van de geboortedag van Nelson Mandela in Het Rusttheater te Reutum. Dit jaar op een inspirerende locatie voor transformatie, waar bewustzijn in beweging wordt gebracht, door stap voor stap je authentieke ik te (her)ontdekken!

De achtergrond:  Mandela Day gaat over veranderen van de wereld ten goede, precies zoals Nelson Mandela dat elke dag deed. Op 18 juli 2024 zou Mandela 106 zijn geworden. Door iedere dag een beetje tijd te geven aan het maken van een verandering die dicht bij je hart ligt of door een beetje tijd te geven om het verschil te maken voor het leven van iemand anders, kun je beginnen de wereld om je heen te veranderen. En er zijn veel manieren om een ​​verschil te maken. Begin met waar je gepassioneerd over bent en waar je weet dat je acties een blijvende impact zullen hebben.

Doel : Stilstaan bij de geboortedag van Mandela.

Laat je inspireren door een van werelds grootste leiders die we gekend hebben. Mandela zat maar liefst 27 jaren gevangen en ondanks moeilijke tijden hield hij vast aan de dialoog. Hij was de man van de dialoog en verbinding. Frank Rekers neemt je mee naar 1995 waarin Zuid-Afrika het WK Rugby mocht organiseren. deze in de wereld van een goede dialoog en symboliseert dat middels de Talking Stick.

Impressie Mandela Day 2018 https://vimeo.com/280697849

Lezing: Robbeneiland, de transformatieplek van Mandela, zijn Rusttheater!

De bijeenkomst en lezing kunt u gratis bijwonen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@mandeladay.nl of info@4human.nl 
bel
 085 – 876 88 32

Wanneer: 18 juli 2024 (Mandela zou 106 geworden zijn). Een unieke lezing, met muziek en 

Aanvang: 15.00 uur

Einde: 17.30 uur

Om 15.00 uur is er een lezing van 67 minuten. Waarom? Omdat Mandela 67 jaren zich ingezet heeft voor de wereldvrede.

Locatie lezing: Het Rusttheater, Ootmarsumeseweg 320 Reutum.

Bijdrage: Gratis. Bijdrage Zuid-Afrikaanse Braai incl. drankje € 35. Extra drankjes worden apart berekend.

Iedereen is welkom, aanmelden is verplicht.

  • Inspirerend
  • Verbindend
  • Bewustwordend
  • Rakend
  • Praktisch

Mail naar info@mandeladay.nl

Initiatief van

4human

met medewerking van:         

Sheet lezing webinar 2020 Online Event 18 juli Mandela Day 2020

Print Friendly, PDF & Email