Mandela Day 18 juli 2022: met Lezing over Mandela ``Sport verbroedert`` door Frank Rekers

Herdenking van de geboortedag van Nelson Mandela in Omniversum en kranslegging Mandela monument naast Omniversum in Den Haag.

Een bijeenkomst van 67 minuten(Mandela heeft 67 jaar gestreden voor de vrijheid). Frank Rekers van 4Human houdt een inspirerende lezing “Mandela: Sport verbroedert” over WK Rugby in 1995, waarbij een link wordt gelged naar Ubuntu en hoe Mandela een volk verenigde. Daarna een speech van de ambassadeur van Zuid Afrika en een vertegenwoordiger van het college van B&W.

Iedereen is op deze bijeenkomst van harte welkom!

Programma 2023

 • 14.00 uur Aanvang met welkomstwoord voorzitter Stichting Mandela Marko Fehres
 • 14.10 uur Lezing door Frank Rekers (kenner leiderschap Nelson Mandela)  over Mandela en rugby: “Sport verbroedert” over het WK rugby 1995 en hoe Mandela met al die diversiteit in Zuid-Afrika ervoor zorgde dat het volk zich verenigde
 • 14.40 uur Speech Ambassadeur HE Mr Madonsela
 • 14.50 uur Danki moment voor Haagsche Rugby Club en ambassadeur
 • 14.55 uur Naar Standbeeld Nelson Mandela
 • 15.00 uur Kranslegging door de ambassadeur namens Zuid-Afrika samen met een
  lid van het college van B&W van Den Haag
 • 15.07 uur Einde bijeenkomst en kleine toost op Mandela Day in Omniversum

De achtergrond:  Mandela Day gaat over veranderen van de wereld ten goede, precies zoals Nelson Mandela dat elke dag deed. Op 18 juli 2023 zou Mandela 105 zijn geworden. Door iedere dag een beetje tijd te geven aan het maken van een verandering die dicht bij je hart ligt of door een beetje tijd te geven om het verschil te maken voor het leven van iemand anders, kun je beginnen de wereld om je heen te veranderen. En er zijn veel manieren om een ​​verschil te maken. Begin met waar je gepassioneerd over bent en waar je weet dat je acties een blijvende impact zullen hebben.

Doel : Stilstaan bij de geboortedag van Mandela en hoe sport de verbinding kan zijn in een wereld vol met tegenstellingen.

Laat je inspireren door een van werelds grootste leiders die we gekend hebben. Mandela zat maar liefst 27 jaren gevangen en ondanks moeilijke tijden hield hij vast aan de dialoog. Hij was de man van de dialoog en verbinding. Frank Rekers neemt je mee naar 1995 waarin Zuid-Afrika het WK Rugby mocht organiseren. deze in de wereld van een goede dialoog en symboliseert dat middels de Talking Stick.

De lezing wordt verzorgd door Frank Rekers.
Over Frank Rekers:
Frank Rekers is kenner Nelson Mandela, de Ubuntu-filosofie (ik ben omdat WIJ zijn) en  de Talking Stick waar dialoog centraal staat. Hij is leiderschap- en ondernemerscoach en o.a. gespecialiseerd in de leiderschapsstijl van Mandela en de Ubuntu-gedachte (ik ben omdat wij zijn) uit Zuid-Afrika.

Frank is oud-marinier oprichter van 4Human Training, Coaching & Advies en is actief als spreker, trainer, coach, adviseur en is auteur van het boek ‘’van Droom naar werkelijkheid’. Zijn specialisaties: leiderschap, samenwerking, gastvrijheid en ondernemerschap. Binnen 4Human worden er ook veel mensen begeleidt op gebied van outplacement, loopbaanbegeleiding met aandacht voor; op weg naar werk, zingeving en ondernemerschap.

Frank: “Ik word gedreven om het potentieel uit mensen en teams te halen en kan er slecht tegen als mensen zichzelf beperken”. Zijn overtuiging is dat het succes wordt bepaald door de persoonlijke ontwikkeling van ieder mens.

Met medewerking van Rijswijks Strijdkoor.
Over Rijswijks Strijdkoor:
Het Rijswijks strijdkoor en zint al meer dan 35 jaar liederen uit Nederland en de hele wereld. Het thema is ‘sociaal onrecht’.

Impressie Mandela Day 2018 https://vimeo.com/280697849

Mandela: Sport verbroedert!

De bijeenkomst en lezing kunt u gratis bijwonen. Aanmelden is gewenst (Niet noodzakelijk) en kan via info@mandeladay.nl of info@4human.nl 
bel
 085 – 876 88 32

Wanneer: 18 juli 2023 (Mandela zou 105 geworden zijn). Een ceremonie met lezing

Aanvang: 14.00 uur

Einde: 15.07 uur (totale ceremonie incl. lezing is 67 minuten).
Waarom? Omdat Mandela 67 jaren zich ingezet heeft voor de wereldvrede.

Locatie lezing: Omniversum, President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag en kranslegging bij Standbeeld Mandela, Johan de Wittlaan, Den Haag. Direct naast het Omniversum.

Bijdrage: Gratis.

Iedereen is welkom, aanmelden is niet verplicht. Wel gewenst.

Met muziek van Rijswijks Strijdkoor
 • Inspirerend
 • Verbindend
 • Bewustwordend
 • Rakend
 • Praktisch

Mail naar info@mandeladay.nl

Initiatief van

4human

met medewerking van:         

Sheet lezing webinar 2020 Online Event 18 juli Mandela Day 2020

Print Friendly, PDF & Email