Ubuntu: ik ben omdat WIJ zijn .... team- en leiderschapslessen

Titel : Ubuntu, ik ben omdat WIJ zijn

Doel : Leer en wordt geïnspireerd door de Ubuntu-filosofie uit Zuidelijk Afrika incl. de WIJ-gedachte door Frank Rekers als oud-marinier.

Achtergrond: De Ubuntu filosofie uit Zuid-Afrika geeft inspirerende en verfrissende inzichten op relaties en samenwerkingen. Het raakt de essentiële waarden zoals respect en geeft vorm aan dit soms brede begrip “respect”. De Ubuntu filosofie gaat uit van het feit dat elke relatie je helpt in je ontwikkeling, kent geen verwijten, gaat uit van gelijkwaardigheid en van eigen verantwoordelijkheid. Nelson Mandela symboliseerde dit doordat hij zich verzoende met de gevangenisbewakers en niet schuldvragen ging stellen maar hen waardeerde. Zonder hen had hij voor de mensheid nooit kunnen doen wat hij wilde doen.

Inhoud: Deze teamtraining geeft een nieuwe dimensie op gebied van samenwerken. De basisprincipes bestaan uit Morele principes, Leren van verschillen, Leren als  gemeenschap/ als team, Verbeteren van welbevinden; duurzaamheid. Het gaat om de ander waarbij er verdiepende elementen zijn op gebied van Verzoening, Dialoog, de kracht van storytelling en Ken jezelf.

Een Ubuntu sessie wordt altijd vertaald naar de dagelijkse praktijk, voor zowel het individu als voor het team. Kortom: “vandaag geleerd en inzicht gekregen, morgen toegepast!

Frank Rekers is de specialist op gebied van Ubuntu. Hij koppelt dit in zijn trainingen, workshops, lezing aan aan ervaringen als oud-marinier waarbij het WIJ-gevoel en de kernwaarden “Verbondenheid, Kracht & Toewijding” centraal staan.

Uitgelicht wordt:

 • De Ubuntu-filosofie: ik ben omdat wij zijn
 • Mariniersgedachte: “leave no man behind”
 • De basisprincipes
  – Morele principes
  – Leren van verschillen
  – Leren als gemeenschap/ als team
  – Verbeteren van welbevinden; duurzaamheid
  – Het gaat om de ander
  – Extra: Werken vanuit kernwaarden met als voorbeeld Korps Mariniers
  ”Verbondenheid, Kracht & Toewijding”
 • Essentials van Ubuntu, hierop wordt getraind.
  – Respect
  – Verzoening
  – Dialoog/ luisteren
  – Energiemanagement
  – Wees close met je rivaal
  – Storytelling
  – Ken jezelf, ken de ander
 • Hoe dit toe te passen in de dagelijkse praktijk?

De training, workshop is bewustwordend, inspirerend, interactief, verhalend en volgens het principe: “vandaag geleerd, morgen toegepast”.

Doelgroep :  Voor teams, directeuren, leidinggevenden, teamleiders, HR-professionals, managers en iedereen die zich wil ontwikkelen op gebied van persoonlijk leiderschap.

Effecten :

 • een verbindend team
 • je wordt een inspirerend team

Bijzonderheden :

 • als workshop,
 • maatwerktraining op locatie mogelijk
 • ook als lezing door Frank Rekers als spreker bij conferenties, teamuitjes of events

Informeer naar de mogelijkheden

  Ik wil graag meer informatie of mij graag aanmelden*

  Aanhef *

  Voorletters *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Woonplaats *

  Adres

  Postcode

  Telefoonnummer *

  E-mailadres *

  Optioneel bedrijfsnaam

  Optioneel kortingscode

  Bericht (optioneel)

  Leren leiding te geven vanuit een visie en waarden!
  info@4human.nl  of bel 085 – 876 88 32

  Datum:  6 & 7 juni 2024

  Duur : 2-daagse training incl. naslagwerk 

  Groepsgrootte: 8

  Locatie: Twente

  Investering: € 1.195,- excl. BTW, incl. arrangementskosten, naslagwerk excl. overnachting en diner

  Ook als in-company training op locatie mogelijk. Zowel als 1-daagse of meerdaagse.

  Testimonials

  “Op bevlogen wijze heeft Frank mij bewust gemaakt van de lessen van Nelson Mandela en hoe je zijn wijsheden in je eigen leven kunt toepassen. Over de Ubuntu-filosofie (‘Ik ben omdat wij zijn’), het belang van een heldere levensvisie – en over hoe om te gaan met uitdagingen die op je pad komen. Een thema dat in deze periode van onzekerheid (coronacrisis) volgens mij actueler is dan ooit. Het delen van Franks persoonlijke ervaringen waren een verrijking. Een uiterst zinvol webinar dat mij positiviteit, bewondering en stof tot nadenken heeft gegeven.  –  Tommy van der Weijden (consultant)

   

  “Frank inspireert en geeft prachtige handvatten om met de zeven lessen van Nelson Mandela aan de slag te gaan! Heel waardevol dat het gedachtegoed van Mandela zo blijft voortleven!  –  Paul de Jong (interim HR manager – organisatieadviseur)

  Print Friendly, PDF & Email