LEIDERSCHAP

4Human heeft leiderschapstrajecten die zich toeleggen op de ontwikkeling van de leidinggevende. Daarin worden persoonlijke doelstellingen gelinkt aan de organisatie visie, missie en doelstellingen. Leiderschapsontwikkeling dient in onze ogen in te spelen op leiding geven in veranderende en roerige tijden. Meegaan met  maatschappelijke bewegingen vraagt om nieuwe stijlen van leiderschap.  Het oude ‘ik zeg, jij draait’ is veranderd naar  talentontwikkeling, hoe medewerkers te stimuleren in het tonen van eigenaarschap en hoe ze zelf een actieve bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van zowel persoonlijke als organisatiedoelstellingen. Hier hebben we het over zelfmanagement en tevens over monitoring van zelfsturende teams.

Wilt u meer weten of eens kennismaken met ons?
Mail naar info@4human.nl of bel met +31(0)85 – 87 688 32.

Wij staan u graag te woord.

Onze leiderschapsprogramma’s leggen zich toe op de volgende onderdelen:

1. Ken jezelf
Kennis is waardevol, zelfkennis is het meest waardevol. Kennis is alleen dan waardevol als het in de praktijk wordt gebracht. Ons motto’ als je leiding wilt geven aan anderen dien je eerst leiding te kunnen geven aan jezelf’ oftewel zelfleiderschap.

2. Voorbeeldgedrag
Goed voorbeeld doet goed volgen. Voorbeeldgedrag is een bepalende factor voor succesvolle en effectieve teams.

3. Stijl van leiding geven
De stijl van leiding geven is bepalend hoe medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Er is aandacht voor situationeel leiding geven, coachend leiding geven, dienend leiderschap en de wijze  waarop gecommuniceerd wordt.

4. Facilitering
Er valt veel  winst  te behalen door te delegeren en te faciliteren. Als leidinggevende hoeft men niet alles naar zichzelf toe te trekken.

5. Persoonlijke leiderschapsplan
Een  persoonlijk leiderschapsplan toegespitst op eigen situatie.

Op het gebied van leiderschap biedt  4Human  maatwerk dat past bij uw hulpvraag en situatie en een aantal aanbodgerichte leiderschapstrainingen zoals Leiderschap bij verandering en Waarde(n) vol Leiderschap.