Lezing/workshop Leiderschapslessen Nelson Mandela en mijn verhaal

Afgelopen week ontving ik uit Zuid-Afrika een rugbybal met een originele handtekening van Nelson Mandela. Dit heeft me geïnspireerd om een eenmalige unieke lezing/workshop te geven over de leiderschapslessen en de Ubuntu-filosofie van Mandela op 15 januari aanstaande.

Nelson Mandela heb ik zeer hoog maar dan ook zeer hoog zitten en is voor mij het symbool voor de hoogste vorm van leiderschap. Hij wist verschillende culturen bijeen te brengen, strijdende stammen voorwaarts te laten kijken, verzoende zich met de mensen die hem veroordeelden en met zijn gevangenisbewakers, geloofde in gelijkheid (tenslotte heeft ieder mens een rood hart) en was altijd dienend voor het hogere doel.

Het boek ‘Leiderschapslessen van Mandela’ vat de lessen als volgt samen:
1. Kweek groot respect voor iedereen
2. Geef jezelf de kans door het talent van andere mensen geïnspireerd te worden
3. Je moed laten groeien
4. Ga heen en predik het evangelie. Indien nodig met woorden
5. Creëer je eigen vorm van leiderschap
6. Wees nederig
7. Hoe je kunt leven met de (Madiba-)paradox? Heb het vermogen om te blijven hopen en voorwaarts te kijken
8. Verras je tegenstanders door in hen te geloven
9. Vier het leven
10. Weet wanneer en hoe je jezelf vervangbaar maakt

En Mandela omarmde de Ubuntu-filosofie. Dit gedachtegoed ‘Ik ben omdat wij zijn’ is een levenshouding en filosofie die je respect leert kijken naar ieder mens en situatie. De kenmerken en belangrijkste waarden zijn Saamhorigheid, Broederschap, Gelijkheid, Delen, Verbondenheid, Vreugde, Empathie, Compassie, Respect, Tolerantie, Menselijkheid, Harmonie, Herverdelen, Wijsheid.
Sport zag hij als verbindende factor. Onlangs las ik het boeiende boek ‘Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde’ over het Wereldkampioenschap Rugby. Wat er toen gebeurde is onbeschrijfelijk. Het gevolg is dat ik onlangs (enkele dagen voor de dag van verzoening en 4 jaar na het overlijden van Madiba) deze unieke rugbybal ontving.

Omdat de lessen van Mandela en zijn zienswijze iedereen kan inspireren is er op 15 januari een eenmalige unieke lezing/workshop over Leiderschapslessen van Mandela, de Ubuntu-filosofie en zal ik mijn verhaal en ervaringen delen.

Wil jij ook nieuwe inzichten in persoonlijke groei, groeien als mens, je leiderschapsstijl door ontwikkelen en beter leren samenwerken? Dan is de deze sessie een aanrader voor jou.
Deze lezing/workshop zal plaatsvinden op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, maandagmiddag 15 januari in Hengelo. Het wordt en inspirerend changingmoment en de bijdrage is €47.

Schrijf je snel in, vol is vol. Mandela dacht in WIJ! Een suggestie, neem iemand mee. Inschrijven kan hier door een mail te sturen naar info@4human.nl of via deze link 

Tot ziens op de 15e.

Frank Rekers