Het Zingevingskwadrant

Het zingevingskwadrant helpt ZZPérs/ ondernemers bij het vinden van een juiste balans tussen zingeving en succes verdienen. Indien je meer wilt weten bieden we deze maand en half uur gratis coaching waarin we je dit model uitleggen.
Ben je ZZPer?
Ben je nog niet 5 jaar ingeschreven bij KvK?
Kom je uit Overijssel of Gelderland?
Dan zijn er interessante subsidiemogelijkheden voor coaching!

Neem contact op

Het Zingevingskwadrant

Het zingevingskwadrant helpt ZZPérs/ ondernemers bij het vinden van een juiste balans tussen zingeving en succes verdienen. Overigens gebruik ik dit model voor iedereen ik begeleid (zoals leidinggevenden, managers, werkzoekenden etc.) en zich wil door ontwikkelen en op zoek is naar balans, zingeving en succes.

In dit zingevingskwadrant vind je 4 kwadranten. Het kwadrant rechtsonder staat voor dat je wel succes hebt maar geen zingeving. Je hebt succes en toch loop je een beetje met je ziel onder de arm. Het kwadrant linksonder staat voor geen zingeving en voor geen succes. Kortom, je verdient ook niet eens. Het kwadrant linksboven staat voor geen succes maar je hebt gevoel dat je betekenis geeft en zingeving. Het kwadrant rechtsboven staat voor zingeving en succes. Kortom, je bent van waarde, betekenis, hebt zingeving en daarmee voldoening in je dat wat je doet en je verdient er een goede boterham mee.

Mijn overtuiging – en daar coach ik op – is dat je als ondernemer geen bestaansrecht hebt als je geen voldoening c.q. zingeving ervaart in wat je doet (dit geldt overigens ook voor werk). EN OOK dat je geen bestaansrecht hebt als je alleen maar geld verdient. Zingeving en succes zijn als yin en yang, ze gaan hand in hand en zijn daarmee onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

“Zonder zingeving geen bestaansrecht, zonder geld verdienen geen bestaansrecht”

Ondernemen is Ken Jezelf

Een van de voorwaarden voor succesvol ondernemerschap is ”Ken Jezelf”. Essentieel is dat je als ondernemer zelf sturing weet te geven dat jij in het kwadrant rechtsboven komt en blijft. Vragen die daarbij helpen zijn onder meer:
• Waar haal jij betekenis en ingeving uit?
• Doe je dat voldoende?
• Maak gebruik vande 3 V-formule:
– Vasthouden: wat gaat goed en wat dien je vast te houden?
– Verbeteren: wat kan beter en dien je te verbeteren?
– Vernieuwen: wat dien jij in jezelf te vernieuwen?
• En maak dit praktisch door je af te vragen wat je vanaf NU kunt doen om naar rechtsboven te komen/ te blijven? En handel daarnaar.

Een coach kan je hierbij helpen. Bij coaching ga ik hier verder op in. Interesse? Neem contact met me op.

Voor ZZPérs uit Overijssel en Gelderland die nog niet 5 jaar staan ingeschreven bij de KvK geldt een interessante subsidie (eenvoudig aan te vragen) om je laten coachen. Informeer en ik kan je er alles over vertellen.

Coaching op zingeving, balans, op succes?
Neem contact op voor een afspraak.
Voor ZZPers uit Overijssel en Gelderland zijn er – mits je nog geen 5 jaar ingeschreven bent bij de KvK – interessante subsidiemogelijkheden. Meer informatie? 
info@4human.nl  of bel 085 – 876 88 32

Interesse?

Coaching begint bij een kennismaking! Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Frank Rekers 1